Kan ik mijn privéauto voor bezorgen gebruiken? Zijn er dan extra verzekeringen nodig?

Kan ik mijn privéauto voor bezorgen gebruiken? Zijn er dan extra verzekeringen nodig?

Vanzelfsprekend kunt u altijd uw auto gebruiken voor het bezorgen. Dit heeft echter wel consequenties voor de lopende autoverzekering. De verzekeraar ziet dit niet langer als privégebruik en zal het risico anders beoordelen. Het is belangrijk dat u deze wijziging aan de verzekeraar meldt, zodat de autoverzekering kan worden afgestemd op de nieuwe situatie.

Afhankelijk van de situatie kan het noodzakelijk zijn dat aanvullende verzekeringen aan te bevelen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzekeren van de zaken die u bezorgt (maaltijden, dranken) en de aansprakelijkheidsverzekering. Die laatste moet waarschijnlijk uitgebreid worden op het moment dat u naast het serveren of afhalen van maaltijden ook een bezorgdienst start.

Meer weten over het starten van een bezorgdienst en de risico's die u dan tegen kunt komen? Neem contact op met MZA Horeca en een van onze adviseurs vertelt u er alles over. 

Horecaverzekering goed geregeld?

Doe vandaag nog de MZA Horeca dekkingscheck!

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.