Wat is een opstalverzekering?

  Wat is een opstalverzekering?

  Een opstalverzekering biedt dekking tegen diverse risico's waardoor uw bezit, in dit geval uw pand en volgens "verkeersopvatting" daarvan onderdeel uitmakende gedeeltes, beschadigd kan raken of verloren gaat. Verkeersopvatting is een juridische term vaak gebruikt om een mening aan te duiden die volgens de betreffende jurist in de samenleving de heersende mening is. In de ruime zin betreft het dus uw pand en alle onderdelen daarvan.

  Zelfs als u uw pand huurt kunt u bepaalde delen zelf verzekeren. Als u bijvoorbeeld zelf enige verbeteringen aan het pand heeft doorgevoerd. Dit noemt men een "huurdersbelang".

  Om precies te weten wat in uw geval wel of niet tot de opstalverzekering behoort, kunt u het beste een MZA Horeca-adviseur raadplegen. Zij weten exact welke punten tot discussie leiden wanneer het tot schadeafhandeling komt en helpen u deze risico's te beperken.

   

  Case
  Specialist op dit gebied

  De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

  Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.