Wij willen inpandig ruimte verhuren aan een derde partij, zijn er dan extra verzekeringen nodig?

  Wij willen inpandig ruimte verhuren aan een derde partij, zijn er dan extra verzekeringen nodig?

  U wilt een ruimte in uw hotel verhuren aan bijvoorbeeld een schoonheidspecialiste of kapper zodat u uw gasten een extra service kunt bieden? Of u denkt erover om het beheer van uw nieuwe sauna en wellnesscenter uit te besteden aan een derde partij? Hou er dan rekening mee dat uw verzekeringspakket aangepast dient te worden. De risico's wijzigen en daardoor worden mogelijk nieuwe polisvoorwaarden van kracht. Afhankelijk van de dienst die deze derde partij gaat bieden, kan een verzekeraar het risico te hoog vinden en over een nieuwe verzekeringspolis willen onderhandelen.

  In de meeste gevallen zijn er echter geen extra verzekeringen nodig. Wel is het belangrijk dat dit gemeld wordt aan verschillende verzekeraars (aansprakelijkheid, inventaris, opstal), maar ook aan uw bank. Het kan zijn dat binnen uw financiering is geregeld dat onderverhuur niet toegestaan is. Hier dient u dus absoluut rekening mee te houden. Schakel uw adviseur in als u plannen maakt voor het uitbreiden of uitbesteden van uw diensten. Zij kunnen u wijzen op de nieuwe risico's en uw polissen aanpassen aan de hand van de gewijzigde situatie.

  Heeft u plannen voor uitbreiding of uitbesteding van uw horeca activiteiten? Neem deze dan eens door met een MZA Horeca-adviseur. Zo weet u zeker dat uw verzekeringen ook in de nieuwe situatie goed geregeld zijn.

  Case
  Contact
  Specialist op dit gebied

  De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

  Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.