Hoe veilig is uw onderneming?

19-02-2019 Hoe veilig is uw onderneming?

Natuurlijk heeft u hier wel eens over nagedacht. Spreekt voor zich toch? Uw gasten verdienen het allerbeste en veiligheid heeft daarbij hoge prioriteit. Maar geldt dat ook voor uw werknemers?

Absoluut, is vaak het eerste antwoord maar in de praktijk blijkt dat dit niet altijd het geval is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vaak is de werkwijze een van de oorzaken. Klinkt dramatisch, maar als niet aan de arbeidsomstandighedenwet voldaan wordt kan dit grote gevolgen hebben.

Hoe zit het ook al weer?

Elke werkgever dient volgens artikel 5 van de arbeidsomstandighedenwet een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en een Plan van Aanpak (PvA) hebben uitgevoerd en opgesteld. Een Risico-Inventarisatie & Evaluatie dient ertoe dat verzuim wordt vermeden. Alle risicofactoren in uw onderneming worden in kaart gebracht; van elektrische installatie tot apparatuur waar uw werknemers mee werken. DWat kan er misgaan en wat kan er verbeterd worden om het risico te verminderen? Door dit in kaart te brengen en continu te verbeteren vermindert u het verzuim en risico op blessures op het werk.

Daar is de Arbodienst toch voor?

Ja, elke arbodienst zal deze dienstverlening aanbieden. Echter is deze niet bij elke arbodienst standaard inbegrepen. En dat is iets waar de meeste ondernemers niet bij stilstaan. Verzuimbegeleiding wordt prima opgepakt, maar daar houdt het niet op. Het hebben van een RI&E en PvA is als gezegd voor elke ondernemer verplicht. Als deze ontbreekt bent u officieel in overtreding. Wanneer er iets gebeurt in uw onderneming waarbij een van uw medewerkers gewond raakt en de RI&E en PvA ontbreken, dan heeft dit flinke gevolgen.

Wie kan mij helpen met het opstellen van een RI&E en PvA?

MZA Horeca partner Mudael biedt ondernemers de mogelijkheid het opstellen en uitvoeren van een Risico-Inventarisatie & Evaluatie en Plan van Aanpak uit te besteden. Zo hoeft u als ondernemer zich hier geen zorgen om te maken. Met het opgestelde PvA kunt u aan de slag om verbeteringen aan te brengen en Mudael helpt u uw RI&E en PvA up-to-date houden.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een RI&E en PVA? Onze partner Mudael helpt u graag. Laat hieronder uw gegevens achter en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer weten over het opstellen en uitvoeren van een RI&E en PVA?

Meld u nu aan en MZA Horeca partner Mudael neemt contact met u op.

Voorkomen is beter dan genezen

12-10-2020 Voorkomen is beter dan genezen

Verkoop horecapanden is aan de orde van de dag

04-09-2020 Verkoop horecapanden is aan de orde van de dag

6 maanden Corona en wat nu?

01-09-2020 6 maanden Corona en wat nu?

Wat wijzigt er in het 3e steunpakket?

31-08-2020 Wat wijzigt er in het 3e steunpakket?

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.