U kunt niet alles zelf, echt niet

24-06-2019 U kunt niet alles zelf, echt niet

Ook wel eens het gevoel dat u een superheld bent en echt alles aankan? Terecht, het werken in de horeca is hollen en stilstaan, anticiperen en repareren, alles tegelijk. Met ruime ervaring in de horeca leer je er mee omgaan en de echte horecatijger blijft over, lang nadat de laatste gast is vertrokken.

Maar is dat wel verstandig? In een florerend horecabedrijf speelt iedereen zijn rol en u als leidinggevende/manager/eigenaar geeft het goede voorbeeld. Immers, goed voorbeeld doet goed volgen. Het moet echter niet ten koste gaan aan uw plezier en tijd. Want beide zorgen ervoor dat u het nog veel langer vol kunt houden én zorgt voor betere resultaten.

Hoe werkt dat dan?

Nou, door alles in eigen hand te houden, houdt u uiteindelijk weinig tijd over voor dingen die u leuk vindt om te doen. Dit leidt tot hogere werkstress (niet de gezonde variant) en dat heeft weer ongemerkt invloed op uw gezondheid. Het leren vertrouwen op uw personeel en de controle loslaten mag u dan wel moeilijk vinden, maar op de langere termijn helpt het uw horecaonderneming beter presteren.

Delegeren

Door taken aan uw personeel over te laten, toont u waardering. Klinkt heel simpel, maar zo werkt het echt. En wanneer de taak bij de juiste persoon terechtkomt voelt die zich niet alleen verantwoordelijk maar wordt deze misschien wel beter uitgevoerd dan ooit. Win-win. En dit kunt u op elk niveau uitvoeren, het hoeft echt niet allemaal op die ene bedrijfsleider aan te komen. Naarmate de basis breder wordt, opereert uw onderneming als een echt team.

Effectief tijdmanagement

Een hele mond vol, maar waar het om draait is dat u nu de tijd heeft voor die taken die uzelf graag doet en waar u uw werkplezier uithaalt. Bent u begonnen als chef? Misschien kunt u weer een dag in de week in de keuken meedraaien. Of misschien de avond van de kaartclub achter de bar staan. En dan het liefst alleen in die hoedanigheid. Maar ook vrije dagen of avonden waarin u even niet aan het ‘tijgeren’ bent, maar tijd kunt doorbrengen met familie en vrienden. Uw zaak draait door, daar zorgt het team voor.

Hoe pak ik dat aan?

Bewustwording is stap 1. Klinkt behoorlijk als een zelfhulpboek, maar wanneer u zich bewust bent dat u het allemaal wel kan, maar dat u het niet allemaal hoeft bent u al flink op weg. Maar dan? Onze partner LMI Noord-Holland verzorgt leiderschapstrajecten waarbij uw werk-privébalans centraal staat. Samen werkt u aan het leren delegeren en verdelen. Gaandeweg het traject ziet u de resultaten verbeteren.  

Wilt u meer weten over de leiderschapsontwikkelingen van LMI Noord-Holland? Tijdens een kosteloos intakegesprek leggen zij graag uit wat de mogelijkheden zijn. Laat hieronder uw gegevens achter en LMI Noord-Holland neemt zo spoedig mogelijk contact met u op voor de mogelijkheden.

 

Interesse in een gratis intakegesprek met LMI Noord-Holland?

Meld u nu aan en zij nemen z.s.m. contact met u op voor een afspraak.

Horecaondernemers spoedhulp

12-06-2020 Horecaondernemers spoedhulp

Versoepeling maatregelen; een lichtpuntje?

27-05-2020 Versoepeling maatregelen; een lichtpuntje?

Is de waarde van uw horecapand wel juist getaxeerd?

25-05-2020 Is de waarde van uw horecapand wel juist getaxeerd?

Noodplan verlengd, dit zijn de wijzigingen

20-05-2020 Noodplan verlengd, dit zijn de wijzigingen

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.