Bespaar je de energie

Bespaar je de energie

Duurzaamheid en energie besparen. Twee super actuele onderwerpen, ook in de horeca. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hun energieverbruik en de invloed op het milieu. U heeft er zelf ook vast wel eens bij stilgestaan. Maar wat doet u in uw horecaonderneming om te besparen? Voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee? Want laten we eerlijk zijn, als u beide voor de prijs van één kunt doen dan is dat toch mooi meegenomen?  

U wilt wel besparen, maar waar? Vooral in de horeca, waar alles altijd “aan” staat. Uw gasten verwachten van alles gebruik te kunnen maken wat u in uw hotel, restaurant of café biedt. Hierdoor is het bijna wel een zekerheid dat er ergens in uw onderneming apparaten stroom verbruiken of lampen onnodig branden. En juist dat kan veel slimmer.

Slimme oplossingen

De opmars van slimme apparatuur maakt het dat er ook voor de horeca veel oplossingen beschikbaar zijn om op energie te besparen. Wat dacht u van verlichting gedreven door bewegingsmelders? Dan zegt u: “Maar dat is er toch allang?”. Klopt, maar dit wordt in veel gevallen in de horeca nog niet gebruikt. Juist in die ruimtes waar niet altijd iemand aanwezig is, is dit een besparing die u als ondernemer veel kan opleveren.

Traditionele energiebesparing

Maar ook het vervangen van traditionele TL-verlichting door LED TL-buizen in de keuken kan al een flinke besparing opleveren. Zij verbruiken flink minder energie en gaan veel langer mee. Het loont in veel gevallen al om vandaag nog de oude verlichting te vervangen. Maar niet alleen in het verbruik loont het om naar energiebesparende oplossingen voor uw horecaonderneming te kijken. Wat te denken van de kosten van de energie die u afneemt? Er is nu eenmaal maar zoveel wat u kunt besparen zonder concessies te doen aan de gastvrije ervaring die u uw gasten wilt bieden.

Collectief besparen op energie

De horeca heeft verschillende takken waarin het verbruik volgens een gelijk patroon verloopt. Een pizzeria met een steenoven verbruikt tijdens de avonduren veel meer energie dan gedurende de dag. Een hotel met sauna heeft juist op totaal andere momenten zijn piekuren. Juist door uit te gaan van de kracht van het collectief valt er flink wat te onderhandelen op de energiekosten. En de kracht van het collectief, daar houdt MZA Horeca van.

Persoonlijk energieadvies

Onze partner Energy Department biedt horecaondernemers de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een van de speciale collectieven die zij de horeca bieden. Een persoonlijk adviseur helpt u bovendien in kaart brengen waar u in uw onderneming kunt besparen zonder inbreuk op het verblijfsplezier van uw gasten. Dit geeft u de handvatten om serieus aan de slag te gaan met duurzaamheid en energie besparen.

Heeft u interesse in een gratis kennismakingsgesprek met onze partner Energy Department? Laat hieronder uw gegevens achter en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvende afspraak.

Wilt u weten hoe u kunt besparen op uw energierekening?

Meld u nu aan en MZA Horeca partner Energy Department neemt contact met u op.

U kunt niet alles zelf, echt niet

24-06-2019 U kunt niet alles zelf, echt niet

Wat als het even niet meer zo gezellig is?

21-06-2019 Wat als het even niet meer zo gezellig is?

Weet u de juiste mensen te behouden?

25-04-2019 Weet u de juiste mensen te behouden?

MZA Horeca hoofdsponsor van de Noord-Hollandse Horecabeurs 2019

05-03-2019 MZA Horeca hoofdsponsor van de Noord-Hollandse Horecabeurs 2019

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.