Is de waarde van uw horecapand wel juist getaxeerd?

Is de waarde van uw horecapand wel juist getaxeerd?

Onderverzekering. Niet goed voor uw portemonnee. Waarom niet ? We zien dit vaak in de praktijk voorbijkomen. Horecaondernemers wiens pand jaren geleden voor het laatst getaxeerd is en waar schade optreedt.

Soms is er niet eens een taxatie geweest en is de verzekerde som “uit de lucht gegrepen” maar ook al is het taxatierapport er wel, maar is deze niet up-to-date, dan is de kans op onderverzekering groot. Leuk voor uw premie, maar minder leuk als u een beroep moet doen op uw verzekering. De verzekeraars kijken namelijk naar het taxatierapport om het verzekerd belang te bepalen en dan komt het regelmatig voor dat er minder wordt uitgekeerd dan de daadwerkelijke schade en u dus ook eigen middelen moet aanwenden of zelfs moet financieren om tot volledig herstel van het pand te kunnen overgaan.

Op het moment dat uw pand beschadigd is, door bijvoorbeeld een brand, krijgt u met veel instanties te maken. Naast de emotionele waarde van uw onderneming – u heeft hier jarenlang uw hart en ziel in gestoken - wilt u graag weten wat uw verzekeraar voor u kan betekenen bij de wederopbouw van uw pand. De herbouwwaarde van het pand wordt door verzekeraars gebaseerd op de beschikbare taxatierapporten. Als een pand helemaal is afgebrand is er immers weinig bewijs van de staat van het pand voordat het noodlot toesloeg.

Zorg voor een recent taxatierapport

MZA Horeca adviseert zijn klanten regelmatig een taxatierapport te laten opmaken. Niet alleen voor de uitkering bij schade, maar ook om over de best mogelijke premies bij verzekeraars te onderhandelen. Met een recent taxatierapport komt de geschatte herbouwwaarde zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid. Dan staat u als horecaondernemer een stuk sterker wanneer dat nodig mocht zijn. Onze partner Horeca Advies Partners is gespecialiseerd in horeca vastgoed. Zij voeren op dagelijkse basis taxaties uit die aan alle actuele normen en richtlijnen voldoen.

Ook voor verhuurders van horecapanden belangrijk

Als u een pand verhuurt als horecalocatie, is een recente taxatie ook van belang. Als verhuurder van horecapanden wordt u vaak geconfronteerd met hogere verzekeringspremies. Het exploiteren van een horecabedrijf brengt grotere risico’s met zich mee dan bijvoorbeeld detailhandel. Verzekeraars willen risico’s zo goed mogelijk inschatten en vergelijken, dit merkt u in de premie. Met een recent taxatierapport van uw locatie weet u als huurbaas van een horecapand beter wat het door u verhuurde pand waard is en bij een gelijktijdige risico-inspectie is het ook mogelijk om de premie meer specifiek op uw eigen pand aan te laten passen.

Meer info over de mogelijkheden voor taxatie van uw horecapand of MZA Horeca? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij vertellen u meer.

Benieuwd naar de actuele waarde van uw horecapand?

Meld u nu aan en onze partner Horeca Advies Partners neemt contact met u op om u meer te vertellen.

Maar wat verdien ik nu eigenlijk?

11-09-2019 Maar wat verdien ik nu eigenlijk?

U kunt niet alles zelf, echt niet

24-06-2019 U kunt niet alles zelf, echt niet

Wat als het even niet meer zo gezellig is?

21-06-2019 Wat als het even niet meer zo gezellig is?

Weet u de juiste mensen te behouden?

25-04-2019 Weet u de juiste mensen te behouden?

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.